Labels

Αλαντικά (1) αναμνήσεις (1) Αρνί (1) αρωματικά φυτά (1) Αφιέρωμα (7) Βασιλόπιτες (1) Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών (1) Βάψιμο αυγών (1) Βοδινό (1) Γενέθλια μπλογκ (10) Γεύσεις Ελληνικές (4) Γιορτές οικογένειας (1) Γιορτή της Μητέρας (2) Γιορτινά Φαγητά (1) Γλυκά κουταλιού (6) Γλυκά ταψιού (3) Γλυκά Χριστουγέννων (1) Γλυκά ψυγείου (13) Γρήγορες νοστιμιές (2) Διατήρηση Τροφίμων (1) Εθιμα (1) Ζυμαρικά (17) Θαλασσινά (16) Ιστοριούλες (1) Καθαρά Δευτέρα (1) Καλώς ήρθατε (1) Κατασκευές (1) Κατσίκι (2) Κέικ (2) Κέικ αλμυρά (1) Κέικ γλυκά (2) Κέικ νηστίσημα (1) Κήπος και φυτά (4) Κιμάδες (10) Κοτόπουλο (11) Κούκις (1) Κουλουράκια (7) Κουνέλι (2) Κρουασαν αλμυρά-γλυκά (1) Λαχανικά διάφορα (40) Λαχανοντολμάδες (1) Λουκάνικα (3) Μαρμελάδες (2) μαρούλια (1) Μαυρομάτικα φασόλια (1) Μηλόπιτες (1) Μοσχάρι (14) Μπισκότα (1) Νηστίσιμα φαγητά (1) Ομελέτες (2) Ορεκτικά (12) Όσπρια (5) Παγωτά (2) Παξιμαδάκια (1) Πάσχα (2) Πάσχα Ανάσταση (2) Πίτες αλμυρές (4) Πίτες γλυκιές (2) Πίτσες (2) Ποτά (4) προβληματισμοί (2) Πρωτομαγιά (1) Πρωτοχρονιά (3) Ρύζι (11) Σαλάτες (12) Σάλτσες (2) Σκέψεις (6) Σοκολατάκια (1) Σούπες (4) Τοπικές γεύσεις (2) Τούρτες (1) Τσουρέκάκια (1) Τσουρέκια (1) Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων (1) Φαγητά με Τυριά (3) Φρουτοσαλάτες (1) Χαλβάδες (1) Χοιρινό (10) Χριστούγεννα (7) Ψάρια (7) Ψωμιά (4) Tips για κουζίνα και μαγειρική (2)

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τυρόψωμο

Πιάτο με φουσκωτό ,καλοψημένο τυρόψωμο λαχταριστό και αφράτο
 1 κούπα χλιαρό νερό,1 φακελάκι μαγια ξερή,μισό φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο, ,250 γραμμάρια φέτα,100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο,1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη,αλεύρι όσο σηκώσει.

Τρίβετε τη φέτα  με το χέρι σε κομματακια και την ανακατευέτε με το κεφαλοτύρι.
 Ρίχνετε σε μια λεκανίτσα το νερό ,το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.Τα ανακατεύετε καλά να λιώσουν και ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι  και ζυμώνετε να γίνουν μια ζύμη ούτε σφιχτή ούτε μαλακή,να μην κολλάει στα χέρια.
 Το αφήνετε να φουσκώσει,αν δε θέλετε να περιμένετε  πολύ το βάζετε στο φούρνο  σκεπασμένο με μια πετσέτα και τον ανάβετε στους 40 βαθμούς Κελσίου.
 Το αφήνετε μέχρι να ανέβει στη λεκάνη.Τρίβετε τη φέτα και την ανακατεύετε με το κεφαλοτύρι.Βάζετε το ζυμάρι σε ένα ταψί(εγώ έχω ένα αντικολλητικό).Ρίχνετε τα τυριά και το λάδι.
Τα ζυμώνετε όλα μαζί μέσα στο ταψί και τα στρώνετε καλά να πιάσουν όλο το ταψί.Τα βάζετε στο φούρνο και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Τρώγεται πιο καλά ζεστό αλλά και κρύο δεν πάει πίσω.Ταιριάζει με μπύρα αλλά και με το απογευματινό καφεδάκι.             ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας