Labels

Αλαντικά (1) αναμνήσεις (1) Αρνί (1) αρωματικά φυτά (1) Αφιέρωμα (7) Βασιλόπιτες (1) Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών (1) Βάψιμο αυγών (1) Βοδινό (1) Γενέθλια μπλογκ (10) Γεύσεις Ελληνικές (4) Γιορτές οικογένειας (1) Γιορτή της Μητέρας (2) Γιορτινά Φαγητά (1) Γλυκά κουταλιού (6) Γλυκά ταψιού (3) Γλυκά Χριστουγέννων (1) Γλυκά ψυγείου (13) Γρήγορες νοστιμιές (2) Διατήρηση Τροφίμων (1) Εθιμα (1) Ζυμαρικά (17) Θαλασσινά (16) Ιστοριούλες (1) Καθαρά Δευτέρα (1) Καλώς ήρθατε (1) Κατασκευές (1) Κατσίκι (2) Κέικ (2) Κέικ αλμυρά (1) Κέικ γλυκά (2) Κέικ νηστίσημα (1) Κήπος και φυτά (4) Κιμάδες (10) Κοτόπουλο (11) Κούκις (1) Κουλουράκια (7) Κουνέλι (2) Κρουασαν αλμυρά-γλυκά (1) Λαχανικά διάφορα (40) Λαχανοντολμάδες (1) Λουκάνικα (3) Μαρμελάδες (2) μαρούλια (1) Μαυρομάτικα φασόλια (1) Μηλόπιτες (1) Μοσχάρι (14) Μπισκότα (1) Νηστίσιμα φαγητά (1) Ομελέτες (2) Ορεκτικά (12) Όσπρια (5) Παγωτά (2) Παξιμαδάκια (1) Πάσχα (2) Πάσχα Ανάσταση (2) Πίτες αλμυρές (4) Πίτες γλυκιές (2) Πίτσες (2) Ποτά (4) προβληματισμοί (2) Πρωτομαγιά (1) Πρωτοχρονιά (3) Ρύζι (11) Σαλάτες (12) Σάλτσες (2) Σκέψεις (6) Σοκολατάκια (1) Σούπες (4) Τοπικές γεύσεις (2) Τούρτες (1) Τσουρέκάκια (1) Τσουρέκια (1) Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων (1) Φαγητά με Τυριά (3) Φρουτοσαλάτες (1) Χαλβάδες (1) Χοιρινό (10) Χριστούγεννα (7) Ψάρια (7) Ψωμιά (4) Tips για κουζίνα και μαγειρική (2)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ρυζότο με κιμά

 3 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια ,1 καρότο ,1 κολοκυθάκι,μισό ματσάκι άνηθο,1 φλυτζανάκι καλαμπόκι,1 κούπα ρύζι κίτρινο,αλάτι ,πιπέρι μαύρο,κιμά 300 γραμμάρια,ένα κρεμμύδι,1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας, νερό.
(αν σας έχει περισσέψει κιμάς από μακαρόνια με κιμά που είχατε φτιάξει άλλη φορά βάλτε αυτόν εγώ τέτοιο χρησιμοποίησα γι αυτό το πιάτο).
 Κόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα τηγάνι να μαραθεί,ρίχνετε τον κιμά το αλάτι το πιπέρι το λάδι και το αφήνετε να τσιγαριστεί καλα.Ρίχνετε λίγο νερο και τον πελτε ντομάτας και το αφήνετε να βράσει όσο να φυγουν όλα τα υγρά του.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια από τη φλούδα τους και κόβετε και το κοτσάνι σχεδόν όλο.Καθαρίζετε το καρότο, το κολοκυθάκι.
 Τα κόβετε όλα σε κομμάτια και τον άνηθο ψιλοκομμένο,τα ανακατεύετε όλα μαζί και ρίχνετε και το καλαμπόκι.
 Στον κιμά βάζετε 3 κουταλιές κέτσαπ και τον ανακατεύετε.
Βάζετε πρώτα τα λαχανικά να μαραθούν και αφού μισοψηθούν ρίχνετε τον κιμά και τα τσιγαρίζετε λίγο ακόμη όλα μαζί.
Ρίχνετε και το ρύζι και αφου τα ανακατεύετε μερικές φορές ρίχνετε το νερό όσο να σκεπαστούν τα υλικά σας.Βράζετε για μισή περίπου ώρα και το αφήνετε σκεπασμένο στην κατσαρόλα για λίγο να τραβήξει το ρύζι όλα τα υγρά.
Το σερβίρετε με κεφαλοτύρι τριμμένο.
Επίσης αυτό το ρύζι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για γέμιση σε γεμιστό κοτόπουλο η στη γαλοπούλα των Χριστουγέννων.
Το ρύζι φαίνεται λίγο σκούρο γιατί εχει πάρει χρώμα απο τα μανιτάρια,αν βάλετε κονσέρβα θα είναι πιό άσπρο στο πιάτο,αλλά και φρέσκα να βάλετε τα τσιγαρίζετε μόνα τους και τα ρίχνετε στο τέλος,μόνο για το χρώμα το κάνετε αυτό ,αλλιώς η νοστιμιά είναι ίδια.
                                                         ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας