Labels

Αλαντικά (1) αναμνήσεις (1) Αρνί (1) αρωματικά φυτά (1) Αφιέρωμα (7) Βασιλόπιτες (1) Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών (1) Βάψιμο αυγών (1) Βοδινό (1) Γενέθλια μπλογκ (10) Γεύσεις Ελληνικές (4) Γιορτές οικογένειας (1) Γιορτή της Μητέρας (2) Γιορτινά Φαγητά (1) Γλυκά κουταλιού (6) Γλυκά ταψιού (3) Γλυκά Χριστουγέννων (1) Γλυκά ψυγείου (13) Γρήγορες νοστιμιές (2) Διατήρηση Τροφίμων (1) Εθιμα (1) Ζυμαρικά (17) Θαλασσινά (16) Ιστοριούλες (1) Καθαρά Δευτέρα (1) Καλώς ήρθατε (1) Κατασκευές (1) Κατσίκι (2) Κέικ (2) Κέικ αλμυρά (1) Κέικ γλυκά (2) Κέικ νηστίσημα (1) Κήπος και φυτά (4) Κιμάδες (10) Κοτόπουλο (11) Κούκις (1) Κουλουράκια (7) Κουνέλι (2) Κρουασαν αλμυρά-γλυκά (1) Λαχανικά διάφορα (40) Λαχανοντολμάδες (1) Λουκάνικα (3) Μαρμελάδες (2) μαρούλια (1) Μαυρομάτικα φασόλια (1) Μηλόπιτες (1) Μοσχάρι (14) Μπισκότα (1) Νηστίσιμα φαγητά (1) Ομελέτες (2) Ορεκτικά (12) Όσπρια (5) Παγωτά (2) Παξιμαδάκια (1) Πάσχα (2) Πάσχα Ανάσταση (2) Πίτες αλμυρές (4) Πίτες γλυκιές (2) Πίτσες (2) Ποτά (4) προβληματισμοί (2) Πρωτομαγιά (1) Πρωτοχρονιά (3) Ρύζι (11) Σαλάτες (12) Σάλτσες (2) Σκέψεις (6) Σοκολατάκια (1) Σούπες (4) Τοπικές γεύσεις (2) Τούρτες (1) Τσουρέκάκια (1) Τσουρέκια (1) Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων (1) Φαγητά με Τυριά (3) Φρουτοσαλάτες (1) Χαλβάδες (1) Χοιρινό (10) Χριστούγεννα (7) Ψάρια (7) Ψωμιά (4) Tips για κουζίνα και μαγειρική (2)

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Γλώσσα μασχαρίσια






Μια γλώσσα μοσχαρίσια,2 λεμόνια,κρασι ασπρο,κοκινο ,μαυρο πιπερι, αλατι,θυμαρι ,κολιανδρο,ελαιόλαδο.
 Αφήνετε αρκετές στο νερό τη γλώσσα για να βγάλει όλο το αίμα και αλλάζετε τακτικά το νερό ,θα το αλλάξετε 2-3 φορές.
Τη βράζετε σε χύτρα ταχύτητος περίπου 1 ώρα.

Την αφήνετε να κρυώσει καλά και βγάζετε την πέτσα της και έτσι μένει μόνο  το κρέας το οποίο κόβετε σε φέτες, ρίχνετε αλάτι μαύρο πιπέρι λεμόνι και λάδι και το τρώτε σαν μεζεδάκι..

 Μπορείτε όμως να τη φτιάξετε και στο φούρνο.
Όπως είναι κομμένη σε φέτες τις βάζετε στη σειρά σε ένα ταψί,ρίχνετε από πάνω κόκκινο και μαύρο πιπέρι αλάτι,κολιανδρο και θυμάρι,το χυμό από τα λεμόνια και το κρασί και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και τις ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά άνετα γίνονται και κυρίως πιάτο με σαλάτα και κρασάκι.
Είναι ένα κομμάτι του ζώου που δεν βρίσκεις εύκολα η πολλοί δεν θα το τρώνε κιόλας αλλά είναι πολύ καλός μεζές για ορισμένους
                                       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας