Labels

Αλαντικά (1) αναμνήσεις (1) Αρνί (1) αρωματικά φυτά (1) Αφιέρωμα (7) Βασιλόπιτες (1) Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών (1) Βάψιμο αυγών (1) Βοδινό (1) Γενέθλια μπλογκ (10) Γεύσεις Ελληνικές (4) Γιορτές οικογένειας (1) Γιορτή της Μητέρας (2) Γιορτινά Φαγητά (1) Γλυκά κουταλιού (6) Γλυκά ταψιού (3) Γλυκά Χριστουγέννων (1) Γλυκά ψυγείου (13) Γρήγορες νοστιμιές (2) Διατήρηση Τροφίμων (1) Εθιμα (1) Ζυμαρικά (17) Θαλασσινά (16) Ιστοριούλες (1) Καθαρά Δευτέρα (1) Καλώς ήρθατε (1) Κατασκευές (1) Κατσίκι (2) Κέικ (2) Κέικ αλμυρά (1) Κέικ γλυκά (2) Κέικ νηστίσημα (1) Κήπος και φυτά (4) Κιμάδες (10) Κοτόπουλο (11) Κούκις (1) Κουλουράκια (7) Κουνέλι (2) Κρουασαν αλμυρά-γλυκά (1) Λαχανικά διάφορα (40) Λαχανοντολμάδες (1) Λουκάνικα (3) Μαρμελάδες (2) μαρούλια (1) Μαυρομάτικα φασόλια (1) Μηλόπιτες (1) Μοσχάρι (14) Μπισκότα (1) Νηστίσιμα φαγητά (1) Ομελέτες (2) Ορεκτικά (12) Όσπρια (5) Παγωτά (2) Παξιμαδάκια (1) Πάσχα (2) Πάσχα Ανάσταση (2) Πίτες αλμυρές (4) Πίτες γλυκιές (2) Πίτσες (2) Ποτά (4) προβληματισμοί (2) Πρωτομαγιά (1) Πρωτοχρονιά (3) Ρύζι (11) Σαλάτες (12) Σάλτσες (2) Σκέψεις (6) Σοκολατάκια (1) Σούπες (4) Τοπικές γεύσεις (2) Τούρτες (1) Τσουρέκάκια (1) Τσουρέκια (1) Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων (1) Φαγητά με Τυριά (3) Φρουτοσαλάτες (1) Χαλβάδες (1) Χοιρινό (10) Χριστούγεννα (7) Ψάρια (7) Ψωμιά (4) Tips για κουζίνα και μαγειρική (2)

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Μελιτζάνες,πατάτες.....αλλιώς!!!



 5 μέτριες μελιτζάνες ( πιο καλές είναι οι τσακώνικες)4 πατάτες,μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο,1 μεγάλο κρεμμύδι,2 σκελίδες σκόρδο μεγάλες,πιπέρι κόκκινο και μαύρο,κολιανδρο,ελαιόλαδο ,αλάτι μισό ματσάκι μαϊντανό ,λίγη ρίγανη,150 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο,200 γραμμάρια φέτα,λίγο κρασί άσπρο.

 Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια,αφού τα έχετε πλύνει όλα καλά και τα έχετε ξεφλουδίσει ανάλογα.
Τις πατάτες σε φέτες ,ρίχνετε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ,τα αφήνετε μέχρι να μισοψηθούν

 Ετοιμάζετε και τον κιμά ,τσιγαρίζετε το σκόρδο και  το κρεμύδι με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμος τον σβήνετε με το κρασί .

 Βγάζετε τα λαχανικά από το φούρνο και απλώνετε πάνω τον κιμά τους κύβους της ντομάτας και τα τυριά

 Ρίχνετε λίγο χλιαρό νεράκι ( αν θέλετε διαλύετε ένα κύβο βοδινό μέσα)
Το σκεπάζετε μα λαδόκολλα και το ξαναβάζετε στο φούρνο ,χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 και το αφήνετε γύρω στα 40 λεπτά η μέχρις ότου μαλακώσουν όλα

Το βγάζετε και σερβίρετε με σαλάτα πράσινη και κερασάκι άσπρο η μπύρα,τρώγεται καλύτερο ζεστό αλλά και κρύο δεν είναι άσχημο....
                                                    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Συνολικές προβολές σελίδας