Labels

Αλαντικά (1) αναμνήσεις (1) Αρνί (1) αρωματικά φυτά (1) Αφιέρωμα (7) Βασιλόπιτες (1) Βάψιμο ασυνίθιστων αυγών (1) Βάψιμο αυγών (1) Βοδινό (1) Γενέθλια μπλογκ (10) Γεύσεις Ελληνικές (4) Γιορτές οικογένειας (1) Γιορτή της Μητέρας (2) Γιορτινά Φαγητά (1) Γλυκά κουταλιού (6) Γλυκά ταψιού (3) Γλυκά Χριστουγέννων (1) Γλυκά ψυγείου (13) Γρήγορες νοστιμιές (2) Διατήρηση Τροφίμων (1) Εθιμα (1) Ζυμαρικά (17) Θαλασσινά (16) Ιστοριούλες (1) Καθαρά Δευτέρα (1) Καλώς ήρθατε (1) Κατασκευές (1) Κατσίκι (2) Κέικ (2) Κέικ αλμυρά (1) Κέικ γλυκά (2) Κέικ νηστίσημα (1) Κήπος και φυτά (4) Κιμάδες (10) Κοτόπουλο (11) Κούκις (1) Κουλουράκια (7) Κουνέλι (2) Κρουασαν αλμυρά-γλυκά (1) Λαχανικά διάφορα (40) Λαχανοντολμάδες (1) Λουκάνικα (3) Μαρμελάδες (2) μαρούλια (1) Μαυρομάτικα φασόλια (1) Μηλόπιτες (1) Μοσχάρι (14) Μπισκότα (1) Νηστίσιμα φαγητά (1) Ομελέτες (2) Ορεκτικά (12) Όσπρια (5) Παγωτά (2) Παξιμαδάκια (1) Πάσχα (2) Πάσχα Ανάσταση (2) Πίτες αλμυρές (4) Πίτες γλυκιές (2) Πίτσες (2) Ποτά (4) προβληματισμοί (2) Πρωτομαγιά (1) Πρωτοχρονιά (3) Ρύζι (11) Σαλάτες (12) Σάλτσες (2) Σκέψεις (6) Σοκολατάκια (1) Σούπες (4) Τοπικές γεύσεις (2) Τούρτες (1) Τσουρέκάκια (1) Τσουρέκια (1) Φαγητά με ποικιλλία κρεάτων (1) Φαγητά με Τυριά (3) Φρουτοσαλάτες (1) Χαλβάδες (1) Χοιρινό (10) Χριστούγεννα (7) Ψάρια (7) Ψωμιά (4) Tips για κουζίνα και μαγειρική (2)

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Τραγανό ψωμί γάστρας




 650 ml νερό

2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2 φακελάκια ξερή μαγιά





  Βάζετε σε μια λεκάνη και ανακατεύετε τη μαγιά τη ζάχαρη και το αλάτι ρίχνετε και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν καλά.
Ριχνετε το αλέυρι λίγο λίγο και αρχίζετε να το ανακατεύετε όταν γίνει μίαζλυμη που κολλάει στα χέρια το σκεπάζετε στη λεκάνη με μια μεμβράνη τροφίμων και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 12 ώρες.

Οταν τη βγάλετε η ζύμη θα έχει φουσκώσει ,ρίχνετε στον πάγκο της κουζίνας λίγο αλέυρι και αφού χωρίζετε τη ζύμη στη μέση τη ζυμ.ωνετε ελαφρά για να γίνει δύοο ωραία καρβελάκια.
Εχετε ζεστάνει τη γάστρα άδεια για 10 λεπτά στο φούρνο στις αντιστάσεις πάνω κάτω στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Τη βγάζετε απο το φούρνο και στ΄ρωνετε μέσα μια λαδόκολλα.
Πάνω βάζετε τα δύο καρβελάκια τη σκεπάζετε και τη βάζετε ξανά στο φούρνο για μια περίπου ώρα.
Ανόιγετε τη γάστρα αι αφήνετε τα ψωμάικια να ψηθούν και 10 ακόμη λεπτά με τη γάστρα χωρίς το καπάκι.
Είναι πολύ νόστιμο ψωμάκι δε θέλει πολύ κόπο και είναι τραγανο απο έξω και απο μέσα αφράτο
                                            ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!


Συνολικές προβολές σελίδας