Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Φρουτένιο,πολύχρωμο και δροσερό γλυκό

Κάποια γλυκά είναι απλά ,αλλά τόσο νόστιμα και δροσερά που τρώγονται πολύ ευχάριστα και στο τσακ μπαμ ας μου επιτραπεί η έκφραση.

Ενα τέτοιο γλυκό θα σας δείξω σήμερα ,δροσερό φρουτένιο και πολύ ελαφρύ.



Για να το φτιάξετε χρειάζονται

1 κιλό σαβαγιάρ μπισκότα.

1 βάζο γλυκό βύσινο

1 κουπάκι φράουλες

1 Σαντιγι

2 κουταλιές κακάο

1 ποτηράκι λικερ ,ότι σας αρέσει αλλά καλύτερα να είναι αρωματικό για να πάρει άρωμα και το γλυκό σας.

2 κουταλιές γλυκού νισεστέ

2 ποτήρια γάλα

Στρώνετε τα σαβαγιάρ μέσα σε ένα ορθογώνιο ταψάκι αφου τα έχετε βουτήξει σε ένα μείγμα απο το λικέρ που έχετε προσθέσει λίγο νερό και λίγη ζάχαρη.
Τη σαντυγί την χωρίζετε σε δύο μέρη αφου την χτυπήσετε πρώτα με το γάλα. Καλύτερα να πάρετε σαντυγί που είναι γλυκιά ήδη για να μην χρειαστεί να βάλετε ζάχαρη,

Στη μισή σαντιγί προσθέτε δυο κουταλιές κακάο για να γίνει καφέ,για την  μία στρώση του γλυκού

Αφού καλύψετε τα σαβαγιάρ με την  πρώτη στρώση ξανακάνετε την ίδια διαδικασία με τα μπισκότα και την δεύτερη στρώση.

Βάζετε τα βύσσινα με το σιρόπι τους σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε τις κουταλιές του νισεστέ με λίγο νερό.

Οταν ζεσταθούν λίγο τα βύσινα ρίχνετε και το διαλυμένο νισεστε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.


Αφού το δείτε να πήζει λίγο το βγάζετε απο τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Αφού έχετε τελειώσει τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ και τη σαντιγί κι έχετε βάλει και τις δύο στρώσεις κόβετε σε φέτες τις φράουλες και τις απλώνετε πάνω στην επιφάνεια του γλυκού σας.

Κρύο βάζετε και το μείγμα με τα βύσινα και το νισεστέ πάνω απο τις φράουλες.

Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μερικές ώρες πριν το κόψετε.

Είναι ελαφρύ δροσερό Ανοιξιάτικο και τρώγεται πολυ ευχάριστα.

Αν σας αρέσει η φρουτένια ελαφριά του γεύση μπορείτε να το βγάλετε και στο τραπέζι το Πασχαλινό αλλά και οποιαδήποτε ημέρα που θα φάτε η θα πιείτε το καφεδάκι σας

Αν σας άρεσε φτιάξτε το, θα έχετε τουλάχιστον τη δική σας άποψη ως προς τη γεύση

                                                     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!

 Και μην ξεχνάτε υπάρχει και το άλλο blog που σας μαθαίνει μικρά και απλά μυστικά για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη,δείτε το....

Χρυσά μυστικά

Ακόμη δείτε κάποιες δικές μου σκέψεις σχετικά με όσα ζούμε καθώς και κάποιες όμορφες αναμνήσεις

Τότε και τώρα

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Βοδινό με αρακά και πληγούρι

Καποια φαγητά τα ξεκινάς αλλιώς και στην πορεία αλλάζεις και λες ας πειραματιστώ λιγάκι με τις γεύσεις .
Οταν το αποτέλεσμα βγεί νόστιμο ,μένει στα αγαπαημένα πιάτα της οικογένειας.
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πιάτο που βγήκε πολύ ωραίο.
Γράψτε υλικά και αν θέλετε και ταιριάζει στις γεύσεις δοκιμάστε το κι εσείς.
700 γραμμάρια βοδικό κρέας
1 καρότο
μια μικρή κούπα αρακά
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μια κανονική κούπα πληγούρι.
ελαιόλαδο
1 ντομάτα τριμένη,αν δεν έχετε βάλτε μια κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε λίγο νερό
1 λεμόνι το χυμό,1 κρεμυδάκι φρέσκο κομμένο ,μισό ποτήρι νερό

Αλάτι ,πιπέρι μαύρο και μισο κύβο λαχανικών, η κάποιο απο τα μείγματα μπαχαρικών που κυκλοφορεί αν θέλετε λίγη έξτρα γεύση.

Βάζετε το κρέας στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο να κοκινίσει απο όλες τις πλευρές

Θα το έχετε σε σιγανή φωτιά και θα το γυρίζετε να παρει χρώμα απο παντού.
Αυτό βέβαια υσχύει αν το κομμάτι ξέρετε ότι είναι μαλακό και σιτεμένο.
Αν έχετε αμφιβολίες βράστε το πρώτα.

Αφου κοκκινίσει απο όλες τις πλευρές και και πάρει ένα ωραίο χρώμα το σβήνετε με το χυμο λεμονιού και το αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.

Στη συνέχεια αρχίζετε να προσθέτε τα υλικά ένα ένα αρχίζοντας απο το καρό,το κρεμμυδάκι και κάθε φορά αφήνετε να βράσουν λιγακι για να βγαζει το κάθε λαχανικό τη γεύση του και να ενώνετε με το κρέας.

Αυτό θα κάνεις τις γεύσεις να αναδειχθούν καλύτερα.

Τελευταία ρίχνετε την ντομάτα και αφού την ανακατέψετε να παει παντού


Ρίχνετε το πληγούρι το αλάτι το πιπέρι  και το μείγμα των μπαρικών η μισό κύβο λαχανικών 


 Ρίχνετε μαζί και μισό ποτήρι νερό το αφήνετε να βράσει μέχρι να μελώσει το λάδι του και μετά προσθέτε το πληγούρι,ρίχνετε λίγο ακόμη νερό και  σβήνετε τη φωτιά κλείνοντας το καπάκι της κατσαρόλας .

Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν καθώς και η θερμοκρασια θα βράσουν το πληγούρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι βρασμένο αλλά όχι λασπιασμένο
Είνα νόστιμο πιάτο και με πολλά θρεπτικά συστατικά καθώς έχει κρεας,λαχανικα και το πληγουρι.
Κάντε μια δοκιμή για να δείτε αν θα σας αρέσει και σας...
                                        ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Αλόη βέρα η θαυματουργή


Σήμερα δε θα σας δείξω κάποια συνταγή φαγητού απλά θα σας πω για το φυτό με τις χίλιες και μία χρήσιμες ιδιότητες.

Η εναλλακτική ιατρική την χρησιμοποιεί  για διάφορες παθήσεις ,οπως σακχαρώσης διαβήτης , για ενίσχυση του ανοσοποιητικόυ σας συστήματος,για δυσκοιλιότητα ,για να διορθώσετε το μάτωμα των ούλων ,για να κάνετε ωραία μαλλιά και πλούσια,για να  μειώσετε τη χοληστερίνη σας και ακόμη και για αδυνάτισμα.



Αυτα και άλλα πολλά ακόμη που τα διάβασα, άκουσα και συνέλλεξα απο διάφορες πηγές.

Και όσον αφορά την εξωτερική της χρήση,είναι πολύ καλό επουλωτικό για εγκαύματα και χτυπήματα ,αλλα όχι για ανοιχτές πληγές.

Απο δική μου πείρα θα σας πω, όταν έπεσε κάτι βαρύ στο δάχτυλο του ποδιού και μελάνιασε ,εδεσα ένα κομμάτι αλόης απο τη γλάστρα μου ολόκληρη τη νύχτα και το πρωί απλά φαινότα μια σκιά εκεί που ήταν το χτύπημα και μπορούσα να το πατήσω άνετα.


Να προσέξετε όμως ...η γνήσια αλόη είναι αυτή που σας δείχνω στις φωτογραφίες και να την αφήσετε να ανθίσει πρώτα για να την πιείτε .

Εγώ ολόκληρο το Καλοκαίρι έκοβα ένα φύλλο το καθαριζα απο τα αγκάθια που εχει γύρω γύρω κόβοντας τα και έπαιρνα αυτό το τζέλ που βλέπετε.

Επίσης αν παίρνετε φάρμακα διάφορα ,καλύτερα να μιλήσετε με το γιατρό σας αν μπορείτε να την πιείτε μ αυτον εδω τον τρόπο που σας δείχνω.


Χτυπάτε καλά το τζελ που θα βγάλετε απο το εσωτερικό του φύλλου και το βάζετε σε ένα ποτήρι χυμό η γάλα η αν μπορείτε να αντέξετε τη λίγο γλοιώδη γεύση του να το πιείτε έτσι.

 Θα βάλετε μέσα και το χυμό ενός λεμονιού για να συντηρηθεί και θα την φυλάξετε στο ψυγείο σας.

Εγώ την κρατούσα περίπου μία εβδομάδα 

Επίσης πολύ καλή είναι  για το πρόσωπο σας η για τα χερια σας να την χτυπήσετε καλά μέχρι να γίνει μια πηχτή λοσιόν με ενα μικρό φλυτζάνι εξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Και φυσικά όλα αυτά αν δεν έχετε αλλεργία σε κάποιο απο τα συστατικά της.

Ενα πράγμα που παρατήρησα επίσης είναι ότι οταν αρχίζει και αλλάζει ο καιρός και πάει προς το Φθινόπωρο αποκτά μια βαριά μυρωδιά που θυμίζει μυρωδιά κρεμμυδιού.

Σε εκείνη τη φάση της δεν είναι καλή να την πιείς ,τουλάχιστον εγω δεν μπορούσα αν και συμπαθω πολύ το κρεμμύδι.

Φυτέψτε λοιπόν μια αλόη σε μια γλάστρα ,προσέξτε όμως να είναι η γνήσια,ειναι λίγο προς το γκριζοπράσινο το χρώμα της, μερικές μπορεί να έχουν και μικρά άσπρα σημαδάκια,αφήστε την να ανθισει ,έχει εξάλλου πολύ όμορφο λουλούδι ,μόνο που θα περιμένετε αρκετά.

Εγω τη δική μου την περίμενα σχεδόν 5 χρόνια.

Δοκιμάστε και αν σας αρέσει και εφόσον τηρήσετε όλα όσα είπα πιο πάνω ρίξτε την στο χυμό σας μια κουταλιά μια με δύο φορές την ημέρα, ανακατέψτε καλά και στη υγειά σας... η κάντε τη θαυματουργή λοσιόν με το ελαιόλαδο και την αλόη και θα σας ανακουφίσει απο τις πρώτες ημέρες ηλιοθεραπείας ,απο την ξηρότητα που αποκτά το δέρμα λόγω και των συχνών μπάνιων για να δροσιστείτε.

Ελπίζω να σας φάνηκαν χρήσιμα όλα αυτά οπως και σε μένα και επαναλαμβάνω να τα κάνετε όσοι και όσες μπορείτε ανάλογα με τις προοπτικές που έγραψα πιο πανω.

Καλή επιτυχία αν το προσπαθήσετε!!!




Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα πεντανόστιμη

H κουζίνα μας έχει πολλή μεγάλη ποικιλλία απο ορεκτικά μεζεδάκια και σαλάτες για να συνοδεύουν τα καταπλητικά πιάτα που μαγειρεύουμε.

Μερικές μάλιστα σαλάτες λόγω των πολλών υλικών που έχουν είναι απο μόνες τους ένα πλήρες γεύμα και γευστικά ,αλλά και απο άποψη βιταμινών και θρεπτικών συστατικών κι έτσι άνετα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα πλήρες γεύμα.

Μια τέτοια σαλάτα θα σας δείξω σήμερα που είναι και η αγαπημένη μου.

Έχει αρκετες παραλλαγές υλικών πέρα απο τα βασικά.

Την γεύση της καθορίζουν οι γευστικές προτιμήσεις του καθενός.

Αλλοι τη θέλουν πιο απλή και άλλοι υπερπαραγωγή,εχω σε άλλη μου συνταγη μιά λιγο πιο απλή αλλα ετούτη εδώ τη λατρεύω.

Ας πούμε τα υλικα...


1 κιλό πατατάτες,να ξέρετε άν είναι νόστιμες γιατί παιζει μεγάλο ρόλο η γεύση τους,εξάλλου είναι το βασικό υλικό

2 αυγά βρασμένα σφιχτά

5 αγγουράκια τουρσί

1 φλυτζανάκι του καφέ καλαμπόκι κονσέρβας

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μουστάρδα

10 ελιές κομμένες σε φετάκια

1 μικρό βάζο μαγιονέζα 

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι μαύρο

1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε κυβάκια

Αν σας αρέσει και η γεύση του ζαμπόν η μπέικον  κόβετε μερικές φέτες απο το ένα η το άλλο η ένα μιξ και των δύο.


Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετες σε κομμάτια σχετικά μικρά και τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν σε νερό αλατισμένο.

Βράζετε και τα αυγά περίπου 10-12 λεπτά για να γίνουν σφιχτά.

Κόβετε τα αγγουράκια σε φέτες ,το ίδιο και τις ελιές,εκτός αν τις πάρετε έτοιμες κομμένες απο το σούπερ Μάρκετ.

Κόβετε και το αυγό σε κομματάκια και τα βάζετε όλα αυτά σε μια βαθιά σαλατιέρα.

Ρίχνετε τη μουστάρδα ,τη μαγιονέζα,το αλάτι το πιπέρι και το λάδι σε μία αλλη κούπα και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι για να γίνουν όλα μαζί ένα μείγμα.

Ανακατεύετε μετά όλα μαζί τα υλικά  για να ενωθούν τα υγρά με τα στερεά και την αφήνετε μια δυο ώρες στο ψυγείο για να πάρει ωραία γεύση.

Αν δεν θέλετε να τη φάτε πολύ κρύα την αφήνετε να μείνει εκτός ψυγείου ειδικά αν είναι να φάτε σε λίγη ώρα.

Εδω θα ήθελα να σας πω ότι μπορείτε να βάλετε και λιγο ξύδι,μηλόξυδο κατα προτίμηση η μισό λεμόνι,η ενα μείγμα με τα δυο μαζι.

Είναι τόσο πλούσια η γεύση της που όπως είπα είναι ένα γεύμα απο μόνη της.

Δοκιμάστε την σίγουρα θα σας αρέσει και προσθέστε η αφαιρέστε κάτι ανάλογα με τα δικά σας γευστικά γούστα.

Το σίγουρο ειναι ότι θα φάτε κάτι νόστιμο 

         ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!


 

Συνολικές προβολές σελίδας