Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Χοιρινές μπριζόλες με μελιτζάνες

Κάποια ημέρα σκέφτηκα πως θα μπορούσα να κάνω τις χοιρινές μπριζόλες που είχα για να μαγειρέψω.

Κοίταξα και είδα  ότι έχω λαχανικά και σκέφτηκα να κάνω έναν αυτοσχεδιασό ο οποίος ομολογουμένως μας βγήκε πάρα πολύ γευστικός.

Λοιπόν σας γράφω κι εσάς  πως μπορείτε να κάνετε ,ενα απλό και πολύ νόστιμο πιάτο.

Χρειάζεστε λοιπόν 4  μελιτζάνες ,καλύτερα να είναι τσακώνικες γιατί είναι πιό γλυκές.


4 πράσινες πιπεριές,1 κλωνάρι θυμάρι,2 σκελίδες σκόρδο,3 ντοματίνια,αλάτι,κόκινο πιπέρι και ελαιόλαδο.



Καθαρίζετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και ρίχνετε λίγο αλάτι για να βγάλουν την πικρίλα τους.

Κόβετε σε φέτες τις πιπεριές ,το σκόρδο σε φέτες ,το ίδιο και τα ντοματίνια.


Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζετε να ροδοκκονίσουν ,ρίχνετε και το θυμάρι με το σκόρδο και τις πιπεριές  μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζετε τις πιπεριές απο το λάδι και ρίχνετε τις μελιτζάνες για να πάρουν κι αυτές χρώμα,τις βγάζετε κι αυτές όταν μισοψηθούν και βάζετε το κρέας να κοκκινίσει κι αυτό.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας βάζετε απο πάνω και τα λαχανικά και αφού ρίξετε και λίγο νεράκι κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας που τα έχετε τοποθετήσει σε σειρές και τα αφήντε να σιγοβάρασουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.



Και κάπως έτσι ανακαλύπτεις ότι με κάποιους συνδιασμούς γεύσεων μπορείς να απολαύσεις απλά και γευστικά πιάτα που σίγουρα θα τα τιμήσουν όλοι


Η κουζινα τελικά θέλει λίγη φαντασία και να συνδυάσεις τις γεύσεις που προτιμάς και όχι πολλά και περίπλοκα υλικά.

Το παραδοσιακό φαγητό είναι αξία διαχρονική.

Καλές οι " γκουρμεδιές" αλλά ο παλιός είναι αλλιώς που λέει και η παροιμία.


 

Για αυτό λοιπόν απλά λιτά και με υλικά που βρίσκει κάποιος εύκολα είναι η πιο καλή λύση για να φάει όλη η οικογένεια και να το ευχαριστηθεί κιόλας.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Παστίτσιο " πειραγμένο"


Είναι κάποια φαγητά με που με μια μικρή παραλλαγή γίνονται τελείως άλλο πιάτο ,τα λεγόμενα "πειραγμένα"

Ενα τέτοιο θα σας δείξω σήμερα ,παστίτσιο αλλά όχι το παραδοσιακό.

Κοκκινιστό αλλά και πάλι όχι ακριβως....

Δείτε λοιπόν  τι θα θα κάνετε 

Θα πάρετε περίπου 500 γραμμάρια μαλακό κρέας μοσχάρι,το χτένι θα έλεγα ότι είναι πολύ καλό  και θα πάρετε και μισό κιλό κιμά μοσχαριού.

Θα βράσετε καλά το κρέας και αφου κρυώσει θα το ξεχωρίσετε σε μικρά μικρά κομματια με τα χέρια σας.

Εχει ίνες το κρέας του μοσχαριού και δε θα σας δυσκολέψει.

Θα το βάλετε μαζί με ένα κρεμυδάκι,μια σκελιδα σκόρδο μια μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και ελαιόλαδο να τσιγαριστεί λίγο και θα ρίξετε μέσα και τον κιμά μαζί με ότι μπαχαρικά σας αρέσουν,αλάτι και θα συνεχίσετε το τσιγάρισμα για να ψηθεί και ο κιμάς.

Οταν φύγουν τα υγρά και μείνει αυτό το μείγμα με το λάδι ,θα το σβήσετε με λίγο κρασάκι και θα ρίξετε τριμένα ντοματίνια και λίγο τοματοπολτό ,επίσης και λίγη κέτσαπ.


Θα πάρουν και με αυτά μια βράση για να φυγουν και τα υγρά απο τη ντομάτα.

Θα βράσετε ενα σακουλάκι πέννες σε αλατισμένο νερό ,οχι πολύ για να μη λασπώσουν γιατί θα τις βάλετε και στο φούρνο μετά.

Θα βάλετε σε ένα ταψάκι ( εγώ εδώ έβαλα μιάς χρήσης  για πιο εύκολα) μέτριο μια στρώση μακαρόνια,ανάμεσα θα ρίξετε ένα μείγμα απο φετα,κεφαλοτύρι και ρεγκάτο.

Απο πάνω θα βάλετε τον κιμά και θα ξαναστρώσετε με μακαρόνια.



Τώρα θα κάνετε μια κρέμα μπεσαμέλ,με ένα περιπου λιτρο γάλα,5 κουταλιές σούπας καλά γεμάτες αλεύρι και λιγο βούτυρο, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι.

Θα βάλετε να βράσει πολύ σιγά το γάλα με αλάτι και ένα κομμάτι βουτυρο ,αλλα θα κρατήσετε λιγο και εκει μέσα θα ρίξετε το αλεύρι λίγο λίγο και θα το χτυπήσετε με ενα πηρούνι η τον αυγοδάρτη για να μη σβολιάσει.

Οταν λιώσει θα ρίξετε αυτό το μείγμα στο γάλα που βράζει σιγά σιγά και θα θα συνεχίσετε να ανακατεύετε μεχρι να γίνει μια ωραία με βελούδινη υφή κρέμα.

Την κατεβάζετε απο τη φωτιά και ρίχνετε μεσα ένα αυγό και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί.

Τη ρίχνετε πάνω στα μακαρόνια και αμέσως βάζετε και το ιδιο μείγμα τυριών που βάλατε και στην πρώτη στρώση των μακαρονιών.

Το βάζετε να ψηθεί στις αντιστάσεις πάνω κάτω,στους 200 περίπου βαθμούς για μισή περίπου ώρα, αλλά αυτό είναι και αναλόγως το φούρνο σας

Οταν δοκιμάσετε θα δείτε ότι έχει πολυ ωραία γεύση και ενω θα σας θυμίζει πατσίτσιο παράλληλα θα σας θυμίζει και κοκκινιστό,δύο σε ένα δηλαδή.

Πάει πολυ καλά με κόκκινο κρασί και με σαλάτα πράσινη,φτιάξτε το και είμαι σίγουρη ότι θα το ξαναφτιάξετε.

                                      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
 

Συνολικές προβολές σελίδας